El Partit Popular de Benicarló ha denunciat la rebaixa en les subvencions que han patit algunes entitats socials de la ciutat, com Afanias, Asociación Española Contra el Càncer o Cáritas en este 2016. En alguns casos es tracta de gairebé la meitat del que venien percibint. Per al regidor del PP, Juanma Cerdá, es tracta d’una falta de sensibilitat cap a moltes famílies de la ciutat, que es voran afectades per estes mesures i insta a la regidoria de Benestar Social, que encapçale Marta Escudero i a l’alcaldessa, a “que busque una solució urgent a esta injusta situació, que fa perillar alguns serveis  imprescindibles que estan fent estes entitats perquè l’Ajuntament no pot prestar-los”.

En el cas d’Afanias la subvenció de 2015  era de 6.700€, mentre que la de  2016 és de 3.722€. Pel que fa a l’ajuda que Càritas va rebre en 2015, és a dir, 12.950€ ha baixat fins a 6.643€ en 2016. La mateixa retallada ha patit
l’Asociación Española contra el Cáncer que ha passat dels 5.550€ del 2015 als 4.013€ del 2016.

El regidor popular, Juanma Cerdá, assegure que “es tracte d’entitats que presten uns serveis imprescindibles en la nostra ciutat, per a uns sectors de la població molt vulnerables, i que en alguns dels casos han vist reduïda la seua ajuda casi a la meitat del que venien percibint”.

Cerdá detalla: “No sé si es tracte d’un nou cas de falta de diligència en la gestió (recordem que són les subvencions del 2016 i que encara es porten a comissió ara, ja en el 2017), o lo que és pitjor, una falta de coherència o de sensibilitat cap a moltes famílies de la nostra ciutat, que es voran afectades per estes mesures”.

Per al regidor del PP, “és contradictori que este estiu el President i expresidenta d’Afanias reberen un homenatge, o que celebrem el Dia Internacional de la Diversitat Funcional llegint públicament els drets de les persones amb discapacitat, i que, seguidament, retallem a la meitat l’ajuda que estàvem donant a l’entitat”.

Els populars de Benicarló consideren que “l’equip de govern i l’alcaldessa, com a cap del mateix, deurien replantejar-se estes ajudes i buscar una solució a esta situació tan injusta, que fa perillar alguns dels serveis tan imprescindibles que estan prestant estes entitats, serveis que no pot prestar l’Ajuntament”.